Den måske største kamp i 2019?

Hej allesammen.. et lidt anderledes indlæg 🙂

Alle har jo deres holdninger, men jeg skal forsøge at holde mig neutral. Har I lagt mærke til, at helt ned på hverdags niveau er skellet mellem rig og fattig vokset i hele verden?

Medierne skriver også meget om det. Og når Teivi & jeg nu bor i det tidligere Sovjet, og det stadig fandtes i en del af Teivi’s barndom.. så tænker vi da lidt historisk på 2019 🙂

Lige nu er der en kamp i gang i Paris’ gader, hvor dem, der kan siges at være arbejderklassen, gør oprør mod velstillede. Eller det kommunisterne ville kalde eliten.

Og der er sket en fysisk opdeling af rige og fattige, på den baggrund at mange ganske enkelt ikke kan betale huslejen, eller købspriserne i attraktive områder.

Vi mærker det her i Estland, vi læser om det om Danmark, og det er i hele verden. Som det seneste sælger iPhone ikke så godt længere, fordi pengene ikke er blandt de mange, men blandt de få..

og hver person, der har råd til en iPhone, jo kun har brug for en. I Estland er der en kultur med, at udsatte mænd kører ræs i biler, men det gør de stort set ikke nu.. for de har ikke råd til benzin.

Det er et faktum i verden, og der er enormt mange holdninger, vinkler og syn på det – fra at situationen er de velstilledes skyld (det siger f.eks. De Gule Veste i Frankrig),

og så til USA hvor store grupper siger, at mulighederne for social opstigen er der, det handler om at gribe dem.

Jeg vil egentlig bare gøre opmærksom på, hvor meget det overlapper med, da Sovjet blev skabt af kommunisterne.. arbejderklassen mod de velstillede. Hvordan tror I, at den ting udvikler sig i 2019?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s