En måde at arbejde permanent med min angst på 💕

Godmorgen!

Det er virkelig blevet efterårs-sol til at gå ud at tage billeder ☀️ Men i går, da vi gik hjem, kunne vi godt have brugt handsker, og her i Estland er det ved at være tid til første sne.

Hvis I ikke selv kæmper med angst, så har I måske en veninde, der gør, eller.. der er desværre rigtig mange, der må slås med det.

Men efter at jeg lavede alt det research om at behandle det, har jeg virkelig følt en effekt. Og en lang historie kort, så har jeg bygget noget, der virker.

Når jeg mærker den indsnævring af maven, og at jeg bare har lyst til at flygte fra en situation, så gælder det netop om at blive i situationen, og se at den ikke er farlig.

Det kræver mod, for ens hjerne skriger ‘det er farligt’ & så burde man jo flygte. Så det kan virke helt absurd og skræmmende at blive i f.eks. et overfyldt indkøbscenter..

men ellers opdager man jo aldrig, at det ikke var så farligt, og angst-følelsen bliver bedre 💕

Og det, der får mig til at se, at okay, det var ikke farligt alligevel, er det her. Prøve på, og det er lidt svært, om man kan have et kommentar-bånd kørende til sig selv..

Self. ikke snakke ud, men prøve på at snakke lidt til en selv ‘jeg har angst lige nu. Det betyder, at jeg ikke lige nu kan stole på mine tanker og mine følelser.

Så hvad er det, der i virkeligheden sker i mine omgivelser, og ikke at det skulle være så farligt, som min hjerne siger lige nu?’

Lykkes man med at have den indre lille snak til en selv, så er vejen til at se logik banet, og det er det, det handler om 🙂

At self. logisk er der ikke noget farligt ved et overfyldt indkøbscenter, eller gå forbi et sted med meget høj musik. Eller være i et klasselokale med de andre studerende.

For det, ens hjerne siger ‘at det er så farligt’ er modsat alt logik, når man faktisk kigger på situationen objektivt 🙂

Det kan være lidt svært at blive i stand til, der i den anspændte situation med angst, at have det kommentarbånd kørende til en selv. Men man kan godt 😌

Et mellemtrin, indtil det lykkes helt, kan være at få en til i det mindste at tænke på noget andet, end at det skulle være så farligt. Så kan man senere få den lille stemme til sig selv 🙂

Det mellemtrin kan gøres ved f.eks. i angst situationen at begynde at tælle alle hvide ting i rummet, eller blive opmærksom på ens fodtrin, hvis man er ude at gå.

Det distraherer ganske enkelt hjernen, der er kørt ud ad et spor.

Jeg håber, at I kan bruge det her til noget, og hvis I ikke selv har angst, er I meget velkomne til at give rådene videre til andre 🙂

Og så skal jeg da også sige, at I altid er mere end velkomne til at dele mine blogindlæg på f.eks. på facebook, eller andre steder.

Tusind tak for at I tager jer tid til at læse med 🌸

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s