Det føles ikke rigtigt mere at snakke engelsk herhjemme 🇩🇰

Da vi mødtes, Teivi & jeg..

der havde Teivi været i Danmark i mindre end 2 dage, så vi snakkede self. engelsk. Vi gik også på et studie, der foregik på engelsk, så det hele blev en vane.

Men nu, når Teivi har lært flydende dansk på samme niveau som danskere & jeg kan gøre mig forståelig på estisk.. så er det lidt en dårlig vane..

at vi snakker meget engelsk i hverdagen. Det var bare så naturligt i en del år, også fordi alle vores venner var fra forskellige lande. Men nu..

707E7095-D8E9-424C-97B9-E920949F2998

har vores vennekreds ændret sig meget, og der er stadig mange estere f.eks. men de er Teivi’s kollegaer, der også taler flydende dansk.

Så i langt de fleste situationer & især når vi bare er herhjemme, er der ikke længere nogen grund til at snakke engelsk. Så vi skal vænne os af med det 🇪🇪🇩🇰

Og Teivi har endda sagt, at hendes 2. sprog efter sit modersmål estisk.. det er dansk nu 🙃 Der har også været nogle følelser i at snakke engelsk, som vi skulle lægge bag os.

4A6D89E9-A108-4769-B9A5-8B27943389A3

Dels at en del personer vi talte engelsk med skulle ligge noget mere bag os. Og så skulle vi også få det godt, efter at vi jo havde det meget svært – ikke pga. landet Danmark,

men vi havde bare en svær tid der 🙂 Og det skulle vi sådan virkelig hele efter, før vi kunne omfavne helt at snakke dansk i hverdagen herhjemme.

Men Teivi arbejder helt på dansk nu, er i Danmark mange gange om året & har lært sproget – så skal vi jo også bruge det 😛

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s