Sommer-hygger på altanen – og kan mærke.. boet i udlandet i en del år :)

God sommer!

Det er vist også okay vejr i Danmark ❤ og her er Sveske næsten faldet i søvn ude på altanen, og Teivi er gået i gang med at afslibe gulvene i de 2 sidste rum –

det er virkelig ikke meget mere, end det vi har lavet, vi har i planerne for vores hjem. Glæææder os, til vi bare kan slappe helt af her 🙂

En ting, jeg virkelig har kunne mærke her i maj & juni er, at jeg har boet i udlandet i en del år nu. Vi flyttede i 2014. Jeg ser det mest ved..

at det er helt mærkeligt at læse nyheder nu & se hvad danskere liker på Instagram osv. For der er butikker i Danmark nu, jeg aldrig har hørt om..

det er ikke sådan et problem for mig, at det kan være svært at følge med (tingene går også meget stærkt i DK i øjeblikket, og jeg ser mere & mere..

at Danmark er prototypen på de lande, der er mest ‘underlagt’ globaliseringen 🙂 )

men altså.. det er bare sådan lidt uvirkeligt for mig, at det vist er så anderledes nu.. jeg læste inde på wiki om omvendt kulturchok.

Det er jo, at når man flytter til en anden kultur, så bliver man ramt af et chok, fordi ting man tog komplet for givet, da f.eks. jeg boede i Danmark..

jeg opdager, at de slet ikke er givet på nogen måde (ting som at man overhovedet nogensinde er i kontakt med fremmede 🙂 )

Og omvendt kulturchok er så, når man flytter hjem til sit hjemland igen, og det føles som en helt ny kultur ift. da man tog væk, fordi tingene har ændret sig så meget.

Hvis vi en dag skulle ende i Danmark igen, så læste jeg på wiki, at omvendt kulturchok er endnu sværere i ens følelser, end når man bare flytter. Men..

før tingene blivet helt dystre i mit ordvalg, så kom Teivi lige ind med en grande tallerken spejlæg, frisk mango, salsa, brød & oksepålæg til mig ❤

og fik også lige øje på, at en af de countrysange jeg hører meget er uploadet af ‘HorseLovinCowgirl1’ – det er da et brugernavn 😛 tilbage på sporet..

det er mest af alt spændende at følge med i på sidelinjen, at jeg pludselig kan læse om ting, der slet ikke var der! Så det er den følelse, jeg egentlig har –

at det er sjovt & spændende. Fornemmer I også, at tingene ændrer sig?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s